ciastko ;-)

marzena

Cały jesteś poezją....

15 dkg wanilii
jedno masło 
(nie zapomnij)

 

 - a później  ;-))


ugniataj cząstki nie cząstki
mojego bytu niebytu
w blaszce od świątecznego tortu
wypieczona niewypieczona
z chrupiącą skórką
pokruszona niepokruszona
w twoich słowach nie słowach
zasnę nie zasnę
w prawdziwej nieprawdziwej
jasnej niejasnej
naszych własnych niewłasnych
obłędnych refleksach zórz

wróciłeś cóż ;-)

 
 
 
 
 

 

marzena
marzena
Wiersz · 7 marca 2020
anonim