...PO SWOJEMU

Wioletta Wójcik

Gdybym tak umiała

słów przecudnych

namalować garść całą.

Roztrwonić uśmiech

na prawo i lewo,

wymieniać spojrzenia

ze słońcem.

Przytulając radość

o poranku

widzieć muzykę

w gwiazdach

jak spada na nas

rozjuszona.

Upić się rosą

z kielicha pragnień

najskrytszych.

Stanąć do walki

ze słabościami

w przekonaniu że

nie będę ostatnia.

Gdybym umiała być......

po swojemu...

Wioletta Wójcik
Wioletta Wójcik
Wiersz · 8 marca 2020
anonim