tarot

Jacek JacoM Michalski

potwory tworzą świętych

budują katedry z podniesionych kamieni

zamiana ról jest codziennością 

ostrze opada jak naciśnięcie guzika

podpis zabija szybciej

drugie życie w trzecim wcieleniu

 

nie odpowiadaj na żadne pytania

możesz zdradzić tych którzy już cię zdradzili

gdzie uciec przed tysiącami uciekinierów

tutaj będzie tak samo

 

nawet jeżeli tego nie wiesz

to czujesz że fala wzbiera

jest zbyt gorąco i sucho

ta sama cisza przed jak po

 

nikt nie zapamięta

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 marca 2020
anonim
  • Mithril
    ..zatem idąc za śp Młynarskim: "Róbmy swoje" bo (ci) inni też to robią po swojemu, a czy musimy na nich czekać? To już raczej pytanie retoryczne, bo jeżeli nastąpi cisza, to będzie ona równa dla wszystkich.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Na końcu uszła para... Wiersz O.K

    · Zgłoś · 4 lata temu