Fraszka

Konrad Koper

Pewien magnat wystawnie żył.

Setki pucharów miodu spożył.

Lecz trefny trunek wypić mu przypadło.

( Było w nim żądło.)

Dlatego spuchnięte usta miał

i naukę wyciągnąć umiał.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 marca 2020
anonim
  • marzena
    Pewien magnat wystawnie żył
    Setki pucharów miodu pił
    Lecz trefny trunek wypić mu przypadło
    (było w nim żądło)
    spuchło mu gardło, usta nabrzmiały
    a morał cały
    pijmy z umiarem
    czekając chwały!

    · Zgłoś · 4 lata temu