mówisz - słucham
wielki
mocny
bujny plon i plany
ile ducha
ile ciepła
ile prawdy
waga swoim taktem mierzy
czy - gdzieś dzwonią skały gorzkie
dziś czapką przykryte
tyle - życie dało wiary
pytam - nie wiem
czekaj
czekaj
czy to serce może jeszcze
grać
do pary