serce zawsze gra

Irena Świerżyńska

 

mówisz  -  słucham

 

wielki 

mocny

bujny plon i plany 

 

ile ducha

ile ciepła 

ile prawdy

waga swoim taktem mierzy

 

czy - gdzieś dzwonią skały gorzkie 

dziś  czapką  przykryte

 

tyle  -  życie dało wiary

 

pytam  -  nie wiem

czekaj

czekaj

 

czy to serce  może jeszcze

grać

 

do pary

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 marca 2020
anonim