Literatura

~ RETORYKA PYTAŃ NIEPOKORNYCH (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ RETORYKA PYTAŃ NIEPOKORNYCH
 
Często stawiam te pytania
… retorycznie
Gdy nachodzi mnie ów smutek
… przeraźliwy
Związku wiary z pytaniami
… nie do wiary
Czemuż krwawy ziemski spektakl
… i parszywy
 
Kto go nimbem półprawd ozdabia
… fałszywym
Pedofile co z ambony o miłości trują
… ślicznie
Pytam abstrakt… kto świat stworzył
… diabolicznie
Rzeźni, Sodomy, Gomory, gdzie oprawcy tylko
… i ofiary
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………………… Toruń ~ 9 września '12                                                                                                             

 


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 13 marca 2020, 23:13
Ciekawa forma i zapis.
Mithril
Mithril 23 pazdziernika 2020, 12:11
...satysfakcja żadna z tych fatalnych bo daję i nic mnie to nie robi - dlatego zastanawia, co tak naprawdę kieruje trollami typu szarszewski(?)
przysłano: 13 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca