w samotności...

Irena Świerżyńska

matko sama na zagrodzie

szukaj

kłosów

 

niby bliski plony kosi sam

zajada

i tańczy za płotem

 

ty  -  do lotu zbieraj skrzydła

odpędź strach  

demony

 

musisz dać

musisz mieć i do kaszy

i na lody

 

widzisz  -  masz

małe oczy roześmiane 

buzia cudna słodka

prosi

 

śpiewaj 

daj

daj - chcę jeść

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 marca 2020
anonim