obrotomierz

Jacek JacoM Michalski

zrozumiałeś

na tej drodze nie ma innych

musisz być bardziej sam

pójść za głosem na przekór słowu

bez żadnej tajemnicy

sens zawsze przed tobą

nie błyszczy i nie kusi

kawałek szkła albo drewno na poboczu

 

strach jest tłumem jest wspólnotą

najwyższa ambicja w odrzuceniu ambicji

popatrz na tych którzy ślubowali ubóstwo

nigdzie nie polecą na złotych skrzydłach

 

z wielkiego tankowca obietnic

zostanie smutek zatraty

teraz już wiesz

dlaczego droga tak stroma

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 marca 2020
anonim
  • Mithril
    "strach jest tłumem jest wspólnotą
    najwyższa ambicja w odrzuceniu ambicji
    popatrz na tych którzy ślubowali ubóstwo"

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Siła przemyśleń !!

    · Zgłoś · 4 lata temu