Literatura

przypomnienie (wiersz)

Kazimierz Siłuch

[...] Na tym  bezimiennym portaliku
Na tym  bezimiennym portaliku
wrzawy jest bez liku.
Zmierzwione teksty się walają,
do wojska się nie nadają.

Przedszkole się kłania w pas,
do ujawnienia się zachęcam was.
Każdy ma jakieś imię i nazwisko
a nie bzdurne niczysko.

Niska samoocena przeszkadza,
dalszą drogę zagradza.
W kółko się to miele,
ma być hur jak w kościele.

Dyrygentem dyniu zostaje
samozwańczym
wiolin zastępcą jak wróci.
ewentualnie floriankonrad
byłby sekretarzem
no i jeszcze Mitril ciężka sprawa
może jakaś Atena się odezwie
bo też ich kilka
I będzie samorząd portalowy.
                          

                       Kazimierz Siłuch

dyniu5@wp.pl   tel.514325571 w godzinach przyzwoitości
a to w sprawie skarg i wniosków
Opublikowany: 17-04-2013 22:35 przez: dyniu
 
Dodaj komentarz
 
Właściciele serwisu nie odpowiadają za treść umieszczanych utworów i komentarzy. Wszelkie uwagi prosimy kierować bezpośrednio do ich autorów. Wszystkie utwory i komentarze zamieszczone na stronie podlegają ochronie. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub rozpowszechniania bez zgody autorów.
Komentarze (1)
Wywołani, w dwuszeregu zbiórka, zrzucać niepotrzebne piórka!
Pozdro.
17-04-2013 23:39 Wierszodziej [Link do komentarza]
(c) 1996-2019 by SOKARIS, http://www.sokaris.pl

 


słaby+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 marca 2020, 21:38
...tańcz, tańcz - grafomania tylko tyle może
Kazimierz Siłuch
Kazimierz Siłuch 15 marca 2020, 08:34
Dzięki myślałem że koronowirus wszystkich wykończyl.
przysłano: 14 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Wytrych
Kazimierz Siłuch
podsumowanie
Kazimierz Siłuch
Chybiony
Kazimierz Siłuch
Poranne wynaturzenia
Kazimierz Siłuch
Bezwiersz
Kazimierz Siłuch
spontan
Kazimierz Siłuch
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca