kiedy słońce zgaśnie

Irena Świerżyńska

przychodzi 

cichutka bez planu

i leci  strzałą  podszyta

duch

nosi

 

nawet kiedy słońce zgaśnie

pamięć zatrzyma 

ciepło

 

 wiruje i smuci

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 marca 2020
anonim