1.Już nie noszę żałoby po tobie
jak po innych przebytych miłościach
w szafie leży skończona opowieść
co się jakoś rozeszła po kościach
ty masz ponoć przepiękne mieszkanie
ja mam szczęście mieszkania pod niebem
w którym gwiazdy nieznane na pamięć
wymrugują piosenki dla ciebie
ref:
to właśnie jest taka piosenka
co niejedno widziała rozstanie
choć się mądrzy i nie jest zbyt piękna
to ją każdy zna niemal na pamięć
bo to właśnie jest taka piosenka
co jak wódka uderza do głowy
jeśli nie chcesz jej jutro pamiętać
dzisiaj dodaj element baśniowy
2.na stokrotek przepastnym dywanie
słowik śpiewem nalewki dopieszcza
dla biedronek co ich kropkowanie
alfabetem jest dla pana świerszcza.
Trzmiel rozpustnik na plecach szaleje
kogo by tu poprosić o rękę
koniczyna dozując nadzieję
jednodniową rozsyła piosenkę
3.w rozedrganym podmiejskim ogrodzie
między miętą a gruszą po dziadku
mieszka życia pogodny przechodzeń
zwykły lekarz niezwykłych przypadków
gęsim piórem lub złotym parkerem
myślą mową uczynkiem i dźwiękiem
nadwrażliwców zaszczepia nadzieją
przepisując na wszystko piosenkę
graj niech ten świat nareszcie pęknie,
od radości
rozedrganej dźwiękiem. :-)
Dlaczego jednorazowa, ja chcę codziennie!