szczęście...:-)

marzena

Postanowiłam zostać poetką

ale wszystko kojarzy mi się z seksem

 

chciałam napisać wiersz o wiośnie

jak świergoczą ptaki przed moim domem

 

rezolutnie budzą się do życia

dając mi nadzieję, że przetrwam

 

może powinnam pisać prozę

ale też wciąż piszę o seksie

 

czyżby w życiu to było najważniejsze

 

wolę myśleć o kochaniu

niż bać się śmierci i koronawirusa

 

to chyba nieuleczalne :-)

 

marzena
marzena
Wiersz · 15 marca 2020
anonim