Sakura

abc

kociołek pieczonka duszonka stryk

a jednak podpalił się skurwysyn a może powiesił

rozbieżność wersji krąży w sieci

wykupiliśmy dziada za grosze

za kasztany za guziki za ogryzki

przypisaliśmy mu złe rzeczy z własnego wnętrza

personifikując w nim brzydotę

która udaje mądrość

wyraża zachwyt nad pięknem pergoli

stojącej na posesji

abc
abc
Wiersz · 18 marca 2020
anonim