dzień do widzenia

Jacek JacoM Michalski

jesteśmy jacy jesteśmy

bliżej lub dalej  słońca

jak kurz zdmuchnięty z dłoni

szczęśliwsi dając więcej

odbijamy się w uśmiechach dzieci

 

tak czy inaczej iść trzeba

każdy krok kolejne niebo do piekła

wszystkie dzwony biją niepotrzebnie

zawieszone nad kukułczym gniazdem

przez proroka spod czerwonej latarni

 

jeżeli to ta chwila pójdę bez strachu

byłem jaki byłem

bliżej księżyca niż światła 

dłonie otworzyły się z pięści

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 marca 2020
anonim
  • marzena
    Czy to spacer? ;-) Myślałam, że z piekła do nieba. Mam taki obraz, że to odwiedziny więźnia, który przyjmuje wyrok, może niesprawiedliwy, może nie. Dużo myślę, zastanawia mnie, bardzo.

    · Zgłoś · 4 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    każdy z nas ma wyrok, sprawiedliwy czy nie ;-)

    · Zgłoś · 4 lata