korony i wirusy

Irena Świerżyńska

świat w koronach sięga nieba

blask bije wyniosły

 

gwiazdy

widzą próg wysoki

i ściany szklane wzniosłe

 

i jeszcze trzeba

trzeba

trzeba

 

a - za miedzą  koniec drugi

wirusy

szukają do chleba

 

poznały  -  kim są

i jak smakują okruchy

 

od wczoraj  -  w szeregu

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 marca 2020
anonim