Literatura

~ W POSZUKIWANIU DRUGIEGO SIEBIE (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

 
~ W POSZUKIWANIU DRUGIEGO SIEBIE
 
     Od prologu do epilogu
szklanych łez wiatru w polu
dobywanych z chmurnych łachmanów
poprzez ciąg mistycznych liter 
do udręczonej świadomością kropki 
w monologu jak dialogu z incognito
zniekształconym spojrzeniem 
ślepca niedomkniętych oczu
zaglądasz w głąb… 
w własną głębię
w chwili co ostatnim tchem 
sfrunęła znikąd
 
     Uporczywie krok po kroku
odsłaniasz otchłań nierozgrzeszeń
w poszukiwaniu drugiego siebie
więzionego w spękanej opończy… 
szklanej samotności
gdzie obok w bezmiarze magii
ciąży wszechobecne… 
pulsujące galaktyczne nic
a ty człowiek… 
w gęstniejącym mroku
taki jakiś w zagubieniu 
nieskończenieś mały
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………… Toruń ~ 1 grudnia '17
 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 19 marca 2020, 09:18
A tak, taki mały, malutki człowieczek. Dzisiaj rano byłam taka zagubiona, przez godzinę nie działał mi internet, myślałam, że umrę. :-))))
przysłano: 19 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca