trzymaj się...

Irena Świerżyńska

świat na linie zawieszony

nie wiesz  -  gdzie i jak

 

skacze płynie koła toczy

rogi zmienia  -  Mers czy Sars 

czy jeszcze inny

niewidzialny

czort

 

ktoś 

wypuścił w lot nieznane

grzeje kładzie

dusi i nogi z waty

 

myśli pędzą w świat spętane

lęk i strach

 

i pokaż luz 

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 marca 2020
anonim