akuku

marzena

a ku ku

mam cię aligator-ku

- złap mnie mała małpko

potrzyj łapką po moim nosku

 

chciałbyś...a może całuska

w pyszczek, a pokaż ząbki potworku

 

- mniam, masz miękkie futerko

przetrwamy razem do wtorku

 

a jakże, tylko kup dobry rozmiar

ostatnio zabrakło worków

 

- marudzisz, jestem w jeziorku

mogę do woli swawolić

ty zatem uważnie słuchaj, pościel

mi wypierz, nie wzdychaj

podkład mi połóż szybciutko

popłynę dziś twoją łódką

 

małpka łóżeczko posłała

z aligatorem dziś spała

bez obaw przespali nockę

 

a taką mam dobranockę :-))

 

 

marzena
marzena
Wiersz · 19 marca 2020
anonim