~ WIOŚNIEJ PRZEDWIOŚNIEM

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ WIOŚNIEJ PRZEDWIOŚNIEM
 
     A ty mnie kochana
gwiazd światłem wyśnij
i Słońce mi przynieś 
i wszystkie inne gwiazdy
rozbłyszcz Księżyc beztroski 
w cieniu kolorowych złudzeń
utkanych z marzeń
 
     Czar ich śnij mi
dnij nocy pieszczotą
pierwiosnkiem wiośniej
przedwiośniem
rozfioleć fiołkiem
obezwładnij lubością 
najprzytulniej zabałamuć
 
     Wchłoń skrawek po skrawku
nuć… 
dotknij dotkliwie bliskością
pośród nieskończonych błoni
mień poświatą w ciszy blasku
błyszcz, lśnij i
słódź
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………Toruń ~ 19 marca '19 

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 20 marca 2020
anonim