upadając

Daffodil

Upadając
Trzymaliśmy się za ręce

Mówili "nie zatrzymujcie się"
A my przekonani
że nic nam
stać się nie
może staliśmy
Razem

Godziny wybijały
zęby
Więziły krzyki w naszych
Sztucznych szczękach

Dłońmi ogrzewaliśmy
Zmarznięte serca
ciepłymi słowami
Zimną krew

Dni mijały nas
Tramwaje

A my tkwiliśmy w klepsydrze
Piasek
Sypał się prosto w pustkę

w głowie
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 17 głosów
Daffodil
Daffodil
Wiersz · 1 lutego 2002
anonim