i zostanie obraz szary...

Irena Świerżyńska

wielkie oczy i myśli głuche 

nic nie chroni

i więdną uszy

 

buduj 

buduj tamy mury bramy

i jesteś sam

 

odrzutowiec cię  podrzuci

 

nie   -  Ktoś 

 

człowiek drugi wozi nosi

i sprząta kram

 

 zostanie obraz szary

 

i ptak  -  gwiżdże i liść szumi

 

tak  tak....

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 marca 2020
anonim