z zegarem w tle

Irena Świerżyńska

możesz

skakać biegać tańczyć

grać

 

tulić chronić gładzić świat i jeszcze

serce

szuka

jak odnaleźć radość  błysk

i ciepło

ducha

 

przyszła fala szarpie wir

i gdzie bliski

 

wstań i przytul

 

i zegar oko puszcza 

cyka

  spokój...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 marca 2020
anonim