w ciszy...

Irena Świerżyńska

ona  - nic  nie mówi

 

noc i łzy

i cisza sama pisze

 

pociąg pędzi i sandały puste  gonią 

głowa dudni 

krzyczy

 

ono  -  tupie stuka i masz klawisze

i dodaj jeszcze huk

czasem

trzeba kamień tłuc

 

i ściana

 

i cicho siedź

i super luz

 

i czego jeszcze chcesz

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 marca 2020
anonim