na polu wiary...

Irena Świerżyńska

ciemno 

zgasła twoja świeczka na ołtarzu

wiary

cicho pusto

 

nikt nie puka i nie prosi

a -  mysz szara

ot - tak sobie  gniazdko mości

 

obok tańczy

siada

pije 

 

i masz  gości i bal

komarów

 

słodko - gorzki

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 marca 2020
anonim