i jeszcze świeci oko...

Irena Świerżyńska

chwila jedna dwie lub trzy

i tyle radości

 

oko zbiera samo dobro

i w sercu pełno gości

 

płynę

tyle piękna kwitnie w raju

czas otwiera bliskość  prosi

 

zobacz

i kąt śpiewa

 

i jak świecą oczy

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 marca 2020
anonim