Literatura

Pinokio (wiersz)

Konrad Koper

 

Dobry Dżepetto strugał w drewnie.

Kukła krzyczała, gdy ją kształtował.

 

Dużo miłości włożył w pracę.

Popełnił błędy.

( Włożone uczucie nie było powodem.)

 

Pinokio długo posiadał serce

twarde ,drewniane.

 

Dżepetto  jednak rzucił iskrę i …

 

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 27 marca 2020, 17:42
Mój drogi Konradku, wyjaśniłeś nam dokładnie i z precyzją mistrza :-)
szanuj ojca, szanuj matkę
władzę i burmistrza
ale dziatwę ucz pokory
niech nie zwiodą Cię pozory
przysłano: 27 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca