,,Snow Country" Yasunari Kawabata

marzena

Czy zegary w Japonii dobrze

odmierzają czas?

Dostałam jeden na pamiątkę

 

- wiesz, kiedy gra melodię

tęsknię niewymownie tysiącem

pokruszonych na pył gwiazd

 

samotnie otulam młode ciało

kroplami potu

został ślad, ślad…

 

niebytu, niewspomnień

 

malutki dyrygent seiko

stoi pod wahadłem

zagrał ostatni raz

 

Yukiguni nasz jikan odszedł

 

 

 

marzena
marzena
Wiersz · 28 marca 2020
anonim
Usunięto 3 komentarze