kiedy jestem z tobą
nie boję się nawet
pójść do więzienia
wyławiać słońce z mułu
by potem rzucać je niebu na pożarcie
to nic wielkiego
przegrać życie wygrać na loterii
mieć pchły albo nie mieć szczęścia
to nic wielkiego
a jeśli pewnego dnia obudzimy się
pod gołym drzewem
oblepieni mchem i błotem
to najpiękniej umrzemy ze śmiechu
przy stole z nogami w chmurach
coraz bardziej przezroczyści
15.11.2019