już się nie boję

Izabela Szela

kiedy jestem z tobą

nie boję się nawet

pójść do więzienia

wyławiać słońce z mułu

by potem rzucać je niebu na pożarcie

 

to nic wielkiego

 

przegrać życie wygrać na loterii

mieć pchły albo nie mieć szczęścia

 

to nic wielkiego

 

a jeśli pewnego dnia obudzimy się

pod gołym drzewem

oblepieni mchem i błotem

to najpiękniej umrzemy ze śmiechu

 

przy stole z nogami w chmurach

coraz bardziej przezroczyści

 

15.11.2019

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Izabela Szela
Izabela Szela
Wiersz · 28 marca 2020
anonim