dziś zmieniamy czas

marzena

 

Mam takiego pecha, że jestem

skrajnie ładna

 

idę ulicą, skradam ptakom

pisklęta z gniazd

 

dziś zbladłam, mój synek odkrył

że ukrywam małą żydówkę

 

schowaną do króliczej norki

chyba nic nie jadła

 

zgadłam jakie pociągnąć sznurki

aby bezpiecznie udawać

junge deutsche Frau

 

czyżby historia małego chłopca

powtórzyła się, a może…

to tylko moja wyobraźnia

 

 

Let everything happen to yoy.

Beauty and terrorJust keep going

No feeling is final”. ― Rainer Maria Rilke

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
marzena
marzena
Wiersz · 28 marca 2020
anonim
  • marzena
    Andrzej odpowiem Ci moim wierszem, bardzo staram się panować nad czasem, ale to niemożliwe.

    pamięć wtórna

    mamy nowe puzzle
    układanka niespełnionych
    obietnic, słów
    rozniesionych wiatrem
    po polach szczerych
    niepłodnych, niezasianych
    nowym ziarnem

    - mówisz na łące zielonej
    gdzie miękko od traw
    i kaczeńce
    dotknę twoje uniesione
    we wzruszeniu ramiona
    a oczy będą załzawione
    ale pełne, nareszcie pełne

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Niech wszystko ci się stanie: piękno i przerażenie.
    Po prostu idź dalej. Żadne uczucie nie jest ostateczne.
    ― Rainer Maria Rilke

    https://youtu.be/at-daFvWs0c

    · Zgłoś · 4 lata temu
Usunięto 1 komentarz