Mam takiego pecha, że jestem
skrajnie ładna
idę ulicą, skradam ptakom
pisklęta z gniazd
dziś zbladłam, mój synek odkrył
że ukrywam małą żydówkę
schowaną do króliczej norki
chyba nic nie jadła
zgadłam jakie pociągnąć sznurki
aby bezpiecznie udawać
junge deutsche Frau
czyżby historia małego chłopca
powtórzyła się, a może…
to tylko moja wyobraźnia
Let everything happen to yoy.
Beauty and terror. Just keep going.
No feeling is final”. ― Rainer Maria Rilke
Po prostu idź dalej. Żadne uczucie nie jest ostateczne.
― Rainer Maria Rilke
https://youtu.be/at-daFvWs0c
pamięć wtórna
mamy nowe puzzle
układanka niespełnionych
obietnic, słów
rozniesionych wiatrem
po polach szczerych
niepłodnych, niezasianych
nowym ziarnem
- mówisz na łące zielonej
gdzie miękko od traw
i kaczeńce
dotknę twoje uniesione
we wzruszeniu ramiona
a oczy będą załzawione
ale pełne, nareszcie pełne