~ SEN WE ŚNIE
W nostalgicznym śnie we śnie
tamtej nocy widziałem zjawy muz
niedokończonych wierszy
nagie, zjawiskowe i najszczęśliwsze
wyłaniające się nieśmiało
z cierpienia milczących pieśni
Sen wił się w bezgłośnej scenerii
wiosennej pożądliwości
zagubionej w liryzmie
przyćmionego światła księżyca
trwał w podróży bez końca
jakby dotykając nieśmiertelności
A ktoś jak cień zacienionemu komuś
wróżył z opuchniętych dłoni
piszących niedokończone wiersze
że nawet najdoskonalszą poezją…
nie da się oszukać
ni miłości… ni śmierci
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………… Wierzyce ~ 22 lipca '18