Literatura

Пусть (Andrzej Feret) (wiersz)

Andrzej Feret

Пусть

по мотивам Беляевой Валентины ”…Я свяжу тебе жизнь”

 

Свяжи и по рукам и по ногам –

Пусть пропaдет,

Свяжи его язык, пусть не болтает ни слова –

Пусть какой-нибудь плывет

Далеко и мелко/пошло в разговорах –

Пусть связанный навсегда

И мест его поэмы

Никогда не искать, пусть болтает уязвимый!

Пусть!

 

Niech

na motywach Walentny Bielajewy „... Zawiążę tobie życie”

 

Zawiąż i dłonie i stopy -

Niech przepadnie,

Zawiąż mu język, niech nie bredzi ni słowa –

Niech jakikolwiek spływa

Daleko i płytko/durnie w rozmowach –

Niech związany na zawsze

miejsc jego poematu

Nigdy nie szukać, niech bredzi zagrożony!

Niech!

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 30 marca 2020, 11:32
Andrzej, nie ma znaczenia ocena, czy dobry, wyśmienity. Jedno jest ważne - ten wiersz jest mój, dla mnie. Pokochałam go nie rozumiejąc słów, tylko melodia, intonacja...
czegóż chcieć więcej, jakich pragnień...kiedy głos drży a oczy widzą prawdę...
przysłano: 30 marca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca