pył

Jacek JacoM Michalski

co zostanie po słowach które biegają przez ekrany

nie wyryją się w kamieniach

żaden papirus nie przeniesie do jutra

nagły rozbłysk na słońcu odeśle je w niebyt

 

czyściec albo reinkarnacja są tak daleko

tkwią za oknem nie musisz ich widzieć

połamane sny  i mokra bezsenność

szmata zabierze z podłogi

 

nie szukaj w pamięci świateł

odbijaj nagość z monitora  

tu i teraz bardziej jeszcze

tak głęboko w ułamkach sekund

nietrwałość jest wszechogarniająca

 

słodko gorzka

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 30 marca 2020
anonim
Usunięto 2 komentarze