Literatura

Nocna zmiana (wiersz)

Krystyna Morawska

Kłamstwo ma wiele twarzy.

Tylko pierwsza jest czysta

i do niej warto warto wrócić.

Nieważne, że poza nami.

 

Resztę obsiadły demony

- toczą ciężkie słowa, które

popłyną z każdym wiatrem.

Ominą zieloną wyspę, by

tyrtejską falą kołysać rozmowy

prowadzone na odległość rąk.

 

Każde słowo można uwolnić.

Zawieszona

pomiędzy komedią i dramatem

nie rozumiem wygodnej ciszy.

 

Mnie już nie wołaj.


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Izabela Szela
Izabela Szela 31 marca 2020, 06:34
Dzień dobry, pierwszy raz przyznałam gwiazdkę....i zamiast dobry wcisnęło mi się coś innego :( Mam nadzieje, że nie przywiązujesz do ocen nadmiernej wagi Krystyno?
Twój wiersz bardzo mi się podoba, czytam go po raz kolejny i nie zmieniam zdania:)
Pozdrawiam serdecznie :)
Konrad Koper 31 marca 2020, 09:53
Jest myśl, suche to...
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 31 marca 2020, 15:26
To prawda. Nie oddycham gwiazdkami. Liczy się ślad, który wiersz może pozostawić w pamięci. Może, ale nie musi.Dziękuję za ciepłe przyjęcie.
marzena
marzena 1 kwietnia 2020, 10:37
youtu.be/h0Hd3uWKFKY :-) bardzo dobre
przysłano: 31 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Punkt widzenia
Krystyna Morawska
Wahadło
Krystyna Morawska
Chytra małpka
Krystyna Morawska
Pocztowy gołąb
Krystyna Morawska
Nadmiar piękna
Krystyna Morawska
Kim jestem
Krystyna Morawska
Nieznane
Krystyna Morawska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca