bo między nami

Izabela Szela

opowiadamy sobie swoje światy

z pominięciem nieistotnych szczegółów

długą frazą przerywaną szczekaniem psa

 

historię jakich wiele 

ciemne bramy rytuały przejścia

prywatne trzęsienia ziemi tsunami

 

żeby mieć to już za sobą

 

potem kochamy się z przerwą 

na łyk zimnej herbaty i papierosa

pomijając szczegóły  

bo stają się zbyt istotne

 

na teraz

 

 

25.01.2020

 

 

Izabela Szela
Izabela Szela
Wiersz · 1 kwietnia 2020
anonim