wesołe miasteczko

marzena

brzemienna marionetka

na pozytywce

zegar wbija wskazówki

w brzuch

nadmuchany powietrzem

z kolorowych baloników

małe palce dotykają skrzydeł

wiatraków

 

tej niedzieli ostatni raz

zakręciła się karuzela

mały klaun odszedł

 

marzena
marzena
Wiersz · 2 kwietnia 2020
anonim
Usunięto 1 komentarz