Literatura

~ MUZYCZNA ALCHEMIA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

   

       ~ MUZYCZNA  ALCHEMIA
 
     Nokturnie urokliwy tulonej kobiety
Jesteś boskiej fletni z miłorzębu melodią
Pragnieniem ramion niezaspokojonych
Miksturą na niespokojny o miłości sen
Ekstazy słowiczej rapsodią
 
     Muśnięciem muzyk deszczy wiosennych
Poświaty Drogi Mlecznej szklistym połyskiem
Psalmów dali gwiazd nowo narodzonych
Niezbadaną przełęczą nad czasu przebłyskiem
Śpiewem ciemnej ciszy szafirowym błyskiem
 
     Z tobą do mnie schodzą feerie arii wierszy
Z wiolinem czaru… pięciolinii ścieżkami
Na spotkania szczęśliwe nut pod akacjami
… w suitach kruchych serc
Gdzie aniele wyrastają skrzydła do lotu nad burzą
 
     Wierszem ci wygładzę chmurny nieba muślin
Zgaszę księżyc serenady wieczornym dwucieniem
Jeszcze nie zamykaj oczu… nie uśnij
Zobaczysz me oczy nim one cię ujrzą
W nuceniu przed śnieniem
 

⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Phe Phe Island, 15 lipca 'O1 

 

http://w552.wrzuta.pl/audio/9HnRiEWV0Cf/muzyczna_alchemia

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca