Literatura

nie tak miało być (wiersz)

Irena Świerżyńska

białe plamy i czarne myśli

 

wraca 

 

wróci  -  żyj bez grosza

 

takie nic krąży w cieniu 

cyka

puka i na górę już nie wskoczysz

chociaż kwitnie

blisko 

świeci świat  mamony

 

i on

i ona   

a  -  koszmarek poetycki

czeka

w ciszy

kiełki puszcza

 

i w twoim raju  na kanapie

 

               marzec 2020 r

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 kwietnia 2020, 13:27
Lekko chaotyczny...
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 3 kwietnia 2020, 14:45
Dziękuję - poprawiłam - za parę miesięcy poznamy smak koszmaru
Mithril
Mithril 4 kwietnia 2020, 14:31
...grafomanii ciąg dalszy
przysłano: 3 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca