...proszę

marzena

 

prawda ma jedno imię?

krew we mnie zeszła do podziemia

składam ofiarę bogini zemsty

naga rozdaję co należne

 

widzisz?

niebo w półmroku

dziś jest wczorajszym zachodem

 

 

anioły zeszły

po kręgosłupach zmarłych

śpią przytulone

 

 

 

prawda

...ja jestem ukojeniem

połączeniem istnienia

z niewiedzą

przy mnie - nie musisz

nie zabijam

krew moja

spływa z nóg na twoją twarz

wygłaszcz

skórę z węża

narodzimy się

 

 

 

 

oddychaj...

nie ma innego powietrza

stałam się kroplą na dnie oceanu

zabarwiona atramentem ośmiornicy

taka niebieska niewidzialna z powierzchni

czekam, odnajdziesz słowa napisane na wiosłach

płyń do mnie zanurz usta w mojej...

 

 

 

marzena
marzena
Wiersz · 4 kwietnia 2020
anonim
Usunięto 2 komentarze