rzygałeś do rana
z palcem w ustach nad sedesem
donosiłam ci świeże słowa
na przepłukanie gardła
masz słabą głowę
w teatrze po premierze
znowu zapomniałam przedstawić cię
redaktorowi tej znanej gazety
o zasięgu krajowym
misiu jesteś wielkim poetą