krótki przewodnik po młodej współczesnej poezji polskiej

Izabela Szela

rzygałeś do rana

z palcem w ustach nad sedesem

donosiłam ci świeże słowa

na przepłukanie gardła

 

masz słabą głowę

 

w teatrze po premierze

znowu zapomniałam przedstawić cię

redaktorowi tej znanej gazety

o zasięgu krajowym

 

misiu jesteś wielkim poetą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Izabela Szela
Izabela Szela
Wiersz · 4 kwietnia 2020
anonim