z głosem gołębi...

Irena Świerżyńska

cudowna fala ciepło nosi

dusza zasiała pole tęsknoty

pulsuje 

odżyła

myśli tańczą z gwiazdami

 

te usta

ten dotyk

ta bliskość spleciona palcami

 

tyle radości

i tyle rozkoszy w tangu płynie

 

przychodzi późno  i nie ma wieku

siły

dodaje

 

bliskim we dwoje jest dobrze

cichutki

głos

 

i duch gołębi...

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 kwietnia 2020
anonim