i szarak z myszą mają bal

Irena Świerżyńska

 

dziury nawet w dole były

tylko kto chciał znać

 

grał

i tańczył kocur duży z kotką lisią

kram bogaty z tyłu stał

 

duma z przodu 

honor bokiem

ogon pyszny z gracją węża

wił się sam

 

a mysz polna i szaraczek kątem

mierzy korzeń pusty

i okruchy

 

też  -  mają bal cichutki

i ogonek marzeń

krótki

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    Cieszy mnie ten wiersz, naprawdę jest dobry i wesolutki.

    · Zgłoś · 4 lata