Literatura

piosenka pogodzona (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Ktoś pozamykał drogi do nieba,

drzewa jak stały tak stoją.

Wiedzą że trzeba, wszystkim nam trzeba

ich stoickiego spokoju.

 

Wszyscy próbują strasznie się nie bać,

więc anioł w nogach się mości,

wiedząc, że trzeba, że dzisiaj trzeba

anielskiej nam cierpliwości.

 

Gdy ranek smutki w szklankę rozlewa

słońce nad lasem rozbłysło,

wiedząc, że trzeba, bardzo nam trzeba

jasnego spojrzenia w przyszłość.

 

Ciągle ktoś pyta jak dziś się miewam

i jakoś mnie to nie złości,

wiem, że nam trzeba, dziś bardzo trzeba

przyjaznej nadtroskliwości.

 

Anioły, drzewa skończyły śpiewać,

słońce nad lasem się słania,

Wiedzą,że trzeba, czasem nam trzeba

lekkości ich przemijania.

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 8 kwietnia 2020, 20:36
Nie wiedziałam, że istnieje nadtroskliwość...jednak można :-)
przysłano: 8 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca