kartki w butelkach

Jacek JacoM Michalski

punkty nad głową

jak haki wbite w powietrze

nie znamy się wcale

im bliżej tym gorzej

 

kawa rozlana na płótnie

maluje odpowiedzi bez pytań

echo wbija się pod paznokcie

 

oddech jest supłem

dusi potrzebę wolności

poduszki kręcą się od kopnięć

różowe misie z poszewek

stróżują by oczy były przy dnie  

 

lunatykujemy wśród ekranów

pinezki zostawimy na cudzej podłodze

jest bezpiecznie

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 kwietnia 2020
anonim
  • Ala
    no dziwny pokręcony jest ten świat...

    siebie nie znamy się wcale
    poduszki bez różowych misiów
    kręcą się od kopnięć
    wśród pytań bez odpowiedzi
    lunatykujemy nie bezpiecznie
    wśród cudzych min
    pinesek na podłodze
    duszących potrzebę wolności

    · Zgłoś · 4 lata temu