...komentarz

marzena

 

Pewna pani, w pewnym czasie

wiodła życie błogie

w swoim domku, koło lasu

snuła się jak cień

 

czasem chciała, ach marzyła

o spełnieniu życzeń trzech

 

- po pierwsze 

Nikt mi nie będzie mówił co mam robić!

 

 - po drugie

Nikt nie będzie mi groził!

 

 - po trzecie

Sama sobie rzepkę skrobię!

 

Bardzo proszę, w swojej wierze

staram się powiedzieć szczerze

moje majtki, moja du...a

 

chyba nikt mnie 

nie wydmucha, ach balonik 

jestem cudny

 

powiem krótko

ktoś obłudny

ktoś mnie kuje 

 

cóż tak bywa, 

była Diva 

a jest Dziwa!

 

 

 

Oceń ten tekst
marzena
marzena
Wiersz · 10 kwietnia 2020
anonim
  • Mithril
    ...już większych pseudonaukowych kocopołów ponad te, które zamieścił af nie da się "napisać". Kiedyś o taką "wiedzę" opierała się inkwizycja

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Andrzej :-) Wydaje mi się, że..,,za dnia pięknością, w nocy zaś szkaradą
    Póty czar będzie trwał, póki miłości poznasz słodki smak
    I prawdziwy swój przybierzesz kształt"

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Ja nie napisałam tego tekstu, to Pollyanna.

    · Zgłoś · 4 lata temu
Usunięto 21 komentarzy