Mógłbyś zostać
Gdybyś dał kawałek siebie,
A jeśli nie
To odejdź zanim wzejdzie słońce.
Gdzieś, w którymś miejscu
Na tym wielkim świecie
Gdzieś, w którymś kierunku
Tylko bez patrzenia za siebie.
Słyszę szmer głosu i szmer powtarza się
W trwaniu w tej ciszy, a jednak tak daleko od jasności
Słyszę szmer głosu i szmer powtarza się
W trwaniu w tej ciszy, choć przy uciekających cieniach.
В твоих объятиях W twoich objęciach
Я искала немного любви. Szukałam odrobiny miłości
Этого особенного знака Tego szczególnego znaku
Но там ничего не нашла. Lecz tam niczego nie znalazłam.
Где-то, где-нибудь Gdzieś, w którymś miejscu
В этом большом мире Na tym wielkim świecie
Где-то, в каком-то направлении Gdzieś, w którymś kierunku
Только не оглядываясь назад. Tylko bez patrzenia za siebie.