ZAWSZE DAJĘ CI WYBÓR

Agata Duma

Mówisz, że to fantazje,

A ja myślę, że nie

Znaki, które widzę

Zalewają mnie jak wodospad.

 

Jeden krok w prawo

Lub w lewo, bez różnicy

I tak robisz wszystko,

Aby na twoje wyszło.

 

Uspokój się, odetchnij

Zadajesz rany,

Chociaż o tym nic nie wiesz

Możemy zamienić się rolami,

Żebyś zobaczył

Jak to jest być z tej drugiej strony.

 

Dla mnie okrutne jest to, że pochylam głowę,

Opuszczam wzrok na ziemię, żeby uważnie słuchać

I nie przerywać tego co nazywa się męką

Gdy potrzeba więcej śmiałości, aby zaprotestować,

 

Ja, ja zawsze daję ci wybór

Możesz wybrać, wybrać

Ty, ty nigdy nie dajesz mi wyboru,

Żeby wybrać, wybrać.

 

Agata Duma
Agata Duma
Wiersz · 10 kwietnia 2020